Vellykket ridelejr 2019

Det er fredag eftermiddag. Tyve forventningsfulde glade piger og deres ponyer rykker ind til årets ridelejr i klubben. Der er gjort bokse klar, med navneskilt og foldplan, til de udefrakommende ponyer. Rytterstuen bliver hurtigt forvandlet til en stor sovesal og der er madrasser, dyner og puder overalt 🙂
Fredagen var planlagt til at komme på plads, der skulle aftenfodres og pigerne blev introduceret for de næste 3 dages plan.

Vi havde i år, for første gang, tilbudt undervisning ved Pernille Ørum og pigerne havde selv på forhånd tilmeldt sig det ridning der passede bedst for dem og deres ponyer. Udover dressurundervisning ved Pernille, tilbød vi dressurundervisning i små hold ved Rebekka, bomtræning/spring ved Rebekka og skovture i små hold. Alle havde derfor selv hjemmefra tilrettelagt deres dage og vidste hvad de kunne forvente af årets ridelejr.
Udover den planlagte undervisning var der masser af tid til at hygge i rytterstuen, spille kort, spille rundbold, ha vandkamp i ridehallen og heldigvis fik vi også en aften uden regn hvor vi hyggede med bål og ristede skumfiduser. Pigerne på ridelejren skulle i de dage de var her, sørge for middags-, eftermiddags- og aftenfodring i alle staldene. Der var lavet “fodrehold” så alle skulle være med til at fodre 2 gange og de klarede det stort set selv.

Noget andet nyt vi prøvede i år, med stor succes, var udefrakommende tiltag. Lørdag aften fik vi besøg af Dyrlæge Kathrine Pilegaard, der fortalte om skader på hesten, hvad man selv kan gøre og hvornår man skal kontakte en dyrlæge. Meget spændende og meget lærerigt oplæg hvor hun også brugte en pony til demonstration på staldgangen.
Søndag aften kørte vi allesammen en tur til Stutteri Pilekær hvor vi hilste på alle deres nye føl. Det var så spændende. Anne Mette og Lars både viste og fortalte meget spændende om deres arbejde med inseminering og uddannelse af de nye føl. Tror flere blev overrasket hvor vilde de små føl er når de skal lære at gå med grime og stå bundet.
Efter besøget i stalden gik vi op på marken, hvor der gik en stor flok hopper med deres føl. Vi var meget imponerede over hoppernes tålmodighed med os. Selvom vi kom 20 børn og ca 10 voksne var både føl og hopper meget nysgerrige og meget snaksaglige, til stor glæde for os alle.

Om mandagen sluttede vi af med årets striglekonkurrence og bedømmelse af to meget skarpe dommere. Selvom vi var nået til lejrens sidste dag (og nogle nok var lidt i søvnunderskud) blev der absolut ikke slækket på noget her. Der blev virkelig gjort noget ud af at få ponyerne til at fremstå rene, pæne og ekstra skarpe til bedømmelsen. På slaget 14.30 stod der 18 ponyer på rad og række og skinnede omkap. Vi var meget imponerede over pigernes indsats og ikke mindst præcision. Nu skulle årets priser uddeles: Vindere (1., 2. og 3. plads) af årets stjerneløb, årets hesteven, årets udvikling, årets kammerat, årets flotteste pony og årets sødeste pony – tillykke til alle! Og så måtte der ellers galopperes æresrunder på banen – uden sadel selvfølgelig!

Vi vil gerne sige tusind tak for i år. Tak til alle de søde børn, til Pernille Ørum for intensiv undervisning i tre dage, til Mette der sørgede for mad til alle måltider, til Kathrine Pilegaard, til Anne Mette og Lars, til klubbens øvrige medlemmer der tilpassede deres undervisning og ridning efter ridelejren, til Randi der fandt plads til de mange ekstra ponyer i 4 dage, til de to dommere i striglekonkurrencen, til forældre der havde bagt kager, boller og pandekager, til forældre der kom med frugt og is og til forældre der hjalp med kørsel til Stutteri Pilekær. Med al den opbakning og gode stemning hele vejen rundt gør vi det gerne igen næste år.

Rigtig god sommer til alle.

/Rebekka og Helle


Indlæg oprettet 37

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen